Saturday, October 02, 2004

Casa Vinicola D'Angelo Aglianico Del Vulture Riserva 1998

Drue: Druen Aglianico dyrkes i Basilicata og Campania regionene i Italia. I Campania kalles den Agliatica, Ellenico, Gnanico og av og til Uva Nera. Dette er en skikkelig ur-drue som visstnok ble brukt til å lage vin allerede i romerske og hellenske tider. Viner laget av denne druen en som regel både robuste og kraftige.

Årgang: 1998 var en god årgang i Basilicata. Riservaviner fra Aglianico Del Vulture drikkes 5-9 år gamle, noe som skulle tilsi at 98 var drikkeklar.

Terroir: Vulkansk og leire.

Produsent: d'Angelo blir regnet som en av de beste produsentene i Aglianico Del Vulture.

Pris: ca. 200

Denne vinen var en gedigen skuffelse. Alle fakta skulle tilsi at denne vinen er drikkeklar men den ville overhodet ikke gi oss noe som helst. Den ble dekantert og fikk stå og lufte seg en god stund før den havnet i glasset men ville uansett ikke kommunisere med oss, så lukket var den. Reservert og helt flat la den seg i munnen uten å så mye som hinte om sin påståtte kraft og fylde. Denne vinen får vi komme tilbake til om et par tre år. Kanskje den vil snakke med oss da?

Oppdatering 18/10/04: DN nevner vinen i en artikkel i lørdagsutgaven. I denne artikkelen får vinen 90 (av 100) poeng, noe som er en veldig høy score. Dette er svært merkelig med tanke på vår konklusjon og vi ser ingen annen mulighet enn å løpe på polet og kjøpe en flaske til for en ny test. Følg med, følg med...

0 Comments:

Post a Comment

<< Home