Saturday, November 20, 2004

Den nye vin

Le Beaujolais Nouveau est arrivé!!!

Tredje torsdag i November er alltid en merkedag. Siden femti-tallet har et utvalg vinprodusenter i Beaujolais sluppet årets vin på denne dagen til glede og nytelse for vinelskere verden over. Nå som mørket har senket seg, snøen lagt seg og sommeren synes så uendelig langt borte er det fantastisk å smake en vin som minner en om varmere dager.

Tradisjon tro har jeg hatt gleden av å smake på noen forskjellige Beaujolais Nouveau denne uken og årets vin er bedre enn på mange år. Beaujolais Nouveau er ingen komplisert vin, den er fruktig og frisk og har masse sjarme.

Pardon et Fils Beaujolais-Villages Nouveau 2004, som stakk av med årets Grande Médaille d'Or Beaujolais-Villages, er en deilig og fruktig vin med masse modne bær og en anelse banan.

Georges Dubæuf Beaujolais-Villages Nouveau er en tanke mer fyldig og smaker mer mørke, modne bær. Litt ubalansert etter min mening.

Georges Dubæuf Beaujolais Nouveau er kanskje hakket hvassere enn Villages-varianten. En liten sjarmbombe med masse modne bringebær. Denne ble også belønnet med en Grande Médaille d'Or i år.


En liten fotnote: Franskmenn sparer ikke på kruttet når medaljer og æresbevisninger skal deles ut. Palmarès Trophée Lyon-Beaujolais, hvor årets Beaujolais Nouveau bedømmes, premierer vinene på følgende måte:


  • Grande Médaille d'Or (den stoooore gullmedaljen)

  • Médaille d'Or (gullmedalje)

  • Médaille d'Argent (sølvmedalje)


Når sølvmedaljene er delt ut er det knapt produsenter igjen som ikke har blitt belønnet. Kanskje vi har noe å lære av franskmennene, der er tydeligvis alle vinnere.

For spesielt interesserte kan hele resultatlisten leses her. For alle dere andre: Skynd deg å kjøpe en flaske før det blir utsolgt :)

Hvis du har lyst til å lære litt mer om dette området helt sør i Burgund kan jeg anbefale denne siden

0 Comments:

Post a Comment

<< Home