Saturday, January 22, 2005

Lenge leve Livarot!


Et stykke Livarot sammen med et glass Pay d'Auge Calvados og epleskiver

I Normandie, eller nærmere bestemt i Pays d'Auge, kan de mer enn å lage utsøkt eplebrennevin. Som de aller fleste steder med respekt for seg selv i Frankrike lager de sin helt unike ost. Livarot, eller obersten som den kjærlig kalles i Frankrike, er en ost som merkes når den er i hus. I ostegale Frankrike plasserer Livarot seg enkelt inn blant de 10 mest "aromatiske" og bør behandles deretter. Lukten av en moden Livarot kan best beskrives som en blanding av røkt kjøtt og ammoniakk. Smaken er derimot noe mer avdempet. Denne osten føyer seg pent inn i rekken av oster jeg setter svært stor pris på. Livarot nytes sammen med litt frukt (siden den er fra Pay d'Auge er epler et naturlig valg) samt et glass Pays d'Auge Calvados eller kanskje en god Pomerol.

Som ethvert AOC produkt med respekt for seg selv har den et eget nettsted


0 Comments:

Post a Comment

<< Home