Sunday, March 20, 2005

Dueleversuppe med duehjerter

Her forleden lå jeg syk noen dager og fant fort ut at kombinasjonen feberørske og formiddagstv ikke var helt heldig. Så i steden for å hekte meg på "Dr. Phil" eller "I gode og onde dager" rotet jeg litt i bokhyllen og fant frem en fantastisk kokebok fra 1700-tallet. I ørska ble jeg dvelende ved denne facinerende suppeoppskriften som blant annet inneholder åtte duehjerter. Dette må jo bare prøves...


  • 8 duelevre

  • 3dl kraft, fortrinnsvis av villfugl

  • 1 ss crème fraîche

  • 1 ss smør

  • 1 ss hvetemel

  • 8 duehjerter

  • 2 ss korinter bløtlagt i portvin over natten

  • Litt portvin



Smelt smør i en gryte og rør inn hvetemelet. La dette surre på mellomsterk varme i et par minutter før kraften røres inn. Pisk inn crème fraîche og kok forsiktig opp. I mellomtiden pureres og siles duelevrene. Pisk levermassen godt inn i suppen og smak det hele til med litt portvin. Suppen skal ikke koke mer, men holdes varm. Like før servering pannestekes hjertene lett (de skal være rosa i midten). Anrett suppen i passene boller og pynt med duehjerter, korinter og en liten dash crème fraîche.
Ikke tenk bytanker, tenk dype skoger og kurrende, ubesudlede villduer.. nammenam

0 Comments:

Post a Comment

<< Home